01 kwietnia 2019 18:14
Po raz piąty Powiatowa Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Wyszkowie zorganizowała konkurs kulinarny skierowany do uczniów klas V-VIII szkoły podstawowej oraz III klas gimnazjalnych. Konkurs odbył się pod hasłem „Jemy zdrowo i kolorowo”. Jego celem było rozpowszechnienie wśród młodzieży i rodziców zasad prawidłowego odżywiania oraz uświadomienie roli żywienia w zapobieganiu chorobom cywilizacyjnym. Uczestnicy konkursu gotowali w dwuosobowych zespołach, najczęściej dziecko - rodzic/opiekun.
Po degustacji potraw i ocenie ich pod kątem walorów zdrowotnych, smakowych, estetycznych a także trudności wykonania oraz sposobu serwowania komisja wyłoniła zwycięzców.
W kategorii klas V i VI szkoły podstawowej II miejsce zajęła uczennica naszej szkoły Roksana Urraso z kl. Vc wraz z opiekunem. Przygotowali i zaserwowali Indyka między kokosami w warzywnym ogrodzie.
Zwyciężczyni otrzymała dyplom i wielofunkcyjny opiekacz.
Gratulujemy!
Imieniny:
Anastazego
Portal odwiedziły 473582 osoby
Aktualnie przebywa 5 osób